Aktivnosti povodom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda

Naša škola ove godine učestvuje u obeležavanju Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda te se i područno odeljenje u Rivici priključilo akciji. Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obeležava se širom sveta, počev od 1993. godine, a u Srbiji od 2007. godine.

saobracaj 020
Kako bi povećali bezbednost najmlađih u saobraćaju čas odeljenskog starešine smo posvetili bezbednosi saobraćaja, 20. 11. 2014. godine.
Tog dana smo organizovali radionicu za roditelje koji su zajedno sa svojom decom kroz aktivnost Lov na blago uočili i skrenuli pažnju svojoj deci na opasnosti u saobraćaju koje ga vrebaju na putu od kuće do škole.
Nakon toga učenici su podeljeni u dve grupe. Prva grupa - učenici prvog i drugog razreda su crtali saobraćajne znakove i pravili saobraćajnu azbuku, dok su učenici trećeg i četvrtog razreda rešavali mini test iz saobraćaja.
Mini test osmislio dr Milan Vujanić, diplomirani inžinjer saobraćaja,da deca kroz igru dođu do tačnih rešenja. Nakon završenog testa učenici koji su imali dovoljno poena osvojili su pešačku dozvolu.

 

Prvo mesto dele:
1.) Jovičić Vukašin       45 poena
2.) Prodanovič Nikola   45 poena
3.) Živančević Nikolina 45 poena
Drugo mesto dele:
1.) Ćirić Dragan           42 poena
2.) Milić Martinović       42 poena
3.) Jovičić Marko          42 poena
Treće mesto:
1.) Antonijević Svetlana 39 poena

 

ČESTITAMO!!!

saobracaj 034

  

Prezentaciju aktivnosti možete videti na ovom mestu