Pokrajinsko takmičenje „Revija ritmičke gimnastike“

U ponedeljak 21. decembra u Novom Sadu je Savez za školski sport Vojvodine odganizovao prvo pokrajinsko takmičenje ritmičke gimnastike učenica osnovnih škola od prvog do osmog razreda,u okviru projekta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu „Školski sport plus“ koje je održano u Centru za sport „Đačko igralište“. Nastupale su učenice iz Kikinde, Sremske Kamenice, Sente, Rume, Sremske Mitrovice, Pančeva, Sremskih Karlovaca, Novog Sada i Iriga.
Mlade gimnastičarke je pozdravila Jasna Đukić sekretarka Saveza za školski sport Vojvodine, Duška Tumin profesor ritmičke gimnastike i Aniko Žiroš Jankelić.
Prvenstvo se organizuje u okviru SOŠOV – a.
Takmičenje je organizovano u četiri uzrasne kategorije a ekipu su činile 3+1 takmičarka. Za plasman ekipe sabirala su se tri najbolja pojedinačna rezultata. Takmičenje je organizovano u obaveznom sastavu bez rekvizita i sa loptom. Ukupno je bilo prijavljeno 102 takmičarke iz 21 škole. Na SOŠOV – u sudije delegira Gimnastičarski savez Vojvodine a ocenjivanje se vrši prema Pravilniku za ocenjivanje na školskim takmičenjima koji je sastavni deo ovih propozicija a koji je izradio Gimnastičarski savez Vojvodine.
Naša škola imala je jednu ekipu koju su činile gimnastičarke:
• Milica Milanović
• Marija Vukmirović
• Anja Antonijević i
• Svetlana Antonijević
Nakon revijalnog dela svih ekipa i pojedinki usledilo je proglašenje pobednnika.
Mlade gimnastičarke naše škole osvojile su drugo mesto i srebrnu medalju u ekipnom sastavu bet rekvizita i sa loptom a učiteljica Gordana Fodog koja ih je pripremala za takmičenje osvojila je pehar.
Veliku podršku mladim gimnastičarkama pružio je Lazar Pilipivić Beli koje je i propratio celo takmičenje i navijao za nas sa tribina.

DSCN9568

DSCN9571