Takmičenja školske 2014/2015. godine

Takmičenja školske 2014/2015. godine

I ove godine, kao i prethodnih, učenici naše škole su učestvovali na takmičenjima i postigli su lepe rezultate.

Učenik VII1 odeljenja, Antonije Subotić, je osvojio prvo mesto na Državnom takmičenju iz fizike, i učestvovao na Državnom takmičenju iz matematike. Antonije Subotić je osvojio prvo mesto na Matematičkoj olimpijadi. Učenika su pripremali nastavnica fizike Slavica Mundžić i nastavnik matematike Dragoslav Obradović.

Na Opštinskom takmičenju iz matematike Antonije je osvojio prvo mesto, dok je učenik V2 odeljenja, Luka Subotić, osvojio drugo mesto. Njih dvojica su se sa učenikom Đorđem Malešević (VI2) plasirali na Okružno takmičenje. Luka Subotić je dobio pohvalu na Okružnom takmičenju iz matematike, a Antonije je bio drugi i plasirao se na Državno takmičenje. Na Dopisnoj matematičkoj olimpijadi Antonije Subotić je dobio drugu nagradu, a Irina Subotić (VII1) pohvalu za učešće.

Sa ovim učenicima marljivo su radili nastavnici matematike Ljubica Stojaković i Dragoslav Obradović.

Na Opštinskom takmičenju iz matematike učenici trećeg razreda, Georgije Lukić i Čeda Aleksić, (učitelji Snežana Perović i Zdenko Korošec) podelili su treće mesto. Jelena Babić, učenica četvrtog razreda, osvojila je treće mesto i pohvalu na Okružnom takmičenju (učiteljica Mirjana Tagliavia). Milić Martinović učenik četvrtog razreda, osvojio je pohvalu na Opštinskom takmičenju i plasman na Okružno takmičenje (učiteljica Slađana Horvat).

Učenici naše škole učestvovali su na matematičkom takmičenju "Misliša". Rezultate takmičenja možete videti na linku Male misliše

Rezultati sa Opštinskog takmičenja u znanju iz istorije su sledeći:

Aleksandra Stanić (VIII3) – drugo mesto

Una Lukić (VII1) – drugo mesto

Melisa Mrkonjić (VI3) – treće mesto

Luka Fodog (V2) – treće mesto

Svi učenici su se plasirali na Okružno takmičenje, a na Okružnom su učenice Aleksandra Stanić i Una Lukić osvojile treće mesto i plasirale se na Republičko takmičenje. Na Republičkom takmičenju učenica Una Lukić je osvojila 4. mesto.Učenike je pripremao nastavnik istorije Marko Ljubičić.

Na Opštinskom takmičenju iz srpskog jezika učenici su postigli sledeće rezultate:

Angelina Vuković (V1) – prvo mesto

Varvara Kvas (VI1) – prvo mesto

Una Lukić (VII1) – prvo mesto

Učenice su pripremale nastavnice srpskog jezika Maja Vuksanović, Majda Tomić i Ivana Čitlučanin.

Na Književnoj olimpijadi, na Opštinskom takmičenju učestvovale su učenice VII razreda Aleksandra Krstić i Una Lukić (VII1). Učenice su osvojile prvo mesto i plasirale se na Okružno takmičenje. Učenike je pripremala nastavnica srpskog jezika Majda Tomić.

Na recitatorskom konkursu „Antićevi dani“ Irina Subotić je osvojila drugo mesto, predstavila se pesmom „Kad bi jastuci progovorili“. Učenicu je pripremala nastavnica Majda Tomić.

U znanju ruskog jezika na Opštinskom takmičenju učestvovale su učenice Nadežda Sekulić (VII2) i Sandra Tutić (VIII3). Nadežda je bila prva, a Sandra druga. Sa učenicima je radila nastavnica ruskog jezika Nina Pašić Gergelj.

Na Opštinskom takmičenju iz znanja engleskog jezika naš učenik Aleksandar Jojić (VIII2) je osvojio treće mesto i plasirao se na Okružno takmičenje. Učenike je pripremala nastavnica Jelena Panić.

Opštinsko takmičenje iz biologije završeno je sledećim rezultatima:

Luka Fodog (V2) – prvo mesto

Tamara Prodanović (V1) – drugo mesto

Lela Smiljanić (V2) – treće mesto

Mitar Bojević (VI2) – drugo mesto

Milica Bursać (VI3)  treće mesto

Irina Subotić (VII1) – drugo mesto

Na Okružnom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

Luka Fodog (V2) – drugo mesto

Irina Subotić (VII1) – drugo mesto

Tamara Prodanović (V1) – treće mesto

Učenike je pripremala nastavnica biologije Vesna Ninković.

Na Opštinskom takmičenju iz geografije učenica VIII2 odeljenja, Nadežda Sekulić, je osvojila drugo mesto i plasirala se na Okružno takmičenje. Učenicu je pripremala nastavnica Snežana Zečević.

Učenice VII i VIII razreda, Una Lukić i Aleksandra Stanić su osvojile prvo mesto na Opštinskom takmičenju iz hemije. Una Lukić se plasirala na Okružno takmičenje. Učenice je pripremala nastavnica hemije Sanja Medić.

Na Opštinskom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja postignuti su sledeći rezultati:

Luka Fodog (V2) – drugo mesto u disciplini modelarstvo

Sofija Šućin (V2) – prvo mesto u disciplini modelarstvo

Stefan Lukić (VII1) – prvo mesto automodelarstvo, poligon, pogađanje cilja, formula 1

Stevan Pušić (VII1) – prvo mesto automodelarstvo, poligon, pogađanje cilja, formula 1

Učenik Stefan Lukić (VII1) je osvojio drugo mesto na takmičenju „Energija je svuda oko nas 2014.“ U organizaciji Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike. Učenike je pripremala nastavnica Mirjana Bursać.

Učenici VI3 odeljenja su uz svesrdnu pomoć nastavnica Arijane Kolundžić, Sanje Suba, Ljiljane Kovačević i veroučitelja Muljaić Slobodana osvojili 1. Mesto na Međunarodnoj olimpijadi „LIK Rusije“ u kategoriji za Majstorstvo, toplinu i umetničku slikovitost. Ovo takmičenje je organizovano u ruskoj školi u Beogradu pri Ambasadi Ruske federacije.

Učenici područnog odeljenja iz Rivice sa učiteljicom Gordanom Fodog i autorom teksta Đorđem Orolickim si osvojili diploma za uspešnu scenografiju I scenski govor na Okružnoj lutkarskoj smotri u Novom Sadu. Lutkarska grupa “Riva” se predstavila predstavom “Zlata je bila ribica zlatna”.

Svim učenicima i njihovim nastavnicima čestitamo i želimo još mnogo uspeha u narednim školskim godinama.