Robinzon

Još jedna nedelja malih izviđača je za nama, a okolinu vrlo uspešno upoznajemo.

Ovonedeljni zadatak je bio savlađivanje veštine Robinzon. Kao drugari dobro smo se međusobno upoznali, igrali igrice upoznavanja, smejali se i družili. Zatim smo se upoznali sa pričom o Robinzonu. Zadivljeni njegovim uspehom da preživi na pustom ostrvu želeli smo da iskusimo nešto slično. Zadatak je bio sledeći: napraviti luk i strelu.

U šetnji do Hopova smo skupili potrebni materijal i mogli smo da krenemo u akciju.

Naša dva jata - Pčelice i Tigrovi podeljeni su na vodove, kako bi zadatak bio bolje relaizovan. Vodnici su bili stariji učenici. Oni su sređivali lukove, dok su mlađi učenici radili turpijom i postavljali kanape. Bili su to najbolji čvorovi na svetu.

 

IMG 2839

IMG 2848

IMG 2859

Došao je red i na isprobavanje luka i strele. S obzirom na to da je svaki učenik dobio svoje oružje zadatak vodnika je bio da svakog učenika obuči da koristi alatku. Tom prilikom su shvatili i čiji je luk bolji, pa su mahom dobre lukove koristili ispred jednog voda.

Neko je pokazao veći, neko manji talenat. Ipak, svako je uspeo da ulovi neku životinju - divlju svinju, fazana, jelena, lisicu...

Luk i strela se više ne koriste, tako da ćemo vam pokazati kako bi to nekada izgledalo...

IMG 2860

IMG 2862

IMG 2863

IMG 2873

IMG 2878

IMG 2881

Dobri pojedinci se lako istaknu, tako da i mi imamo odličnog lovca, a to je Miloš Lukić. Čestitamo Milošu na najbržem ulovu. :)

IMG 2887a

Sledeće druženje je u ponedeljak u 18h.

Pravićemo hranilice za ptice koje ćemo sledeće nedelje, prilikom šetnje do Venca, ostavljati po šumi kako bismo našim malim prijateljima olakšali zimske dane.

Nemojte zaboraviti da ponesete stare novine, potrebne su nam za presovanje biljaka. :)

Vidimo se u ponedeljak!

 

Zdravo! Zdravo! Zdravo!

logo sio jpg     grb irig     psddrlazamarkoviciriglogobig