Svetski dan vode, učenici od 5. do 8. razreda

Svetski dan vode - učenici od 5. do 8. razreda

 

Svetski dan vode obeležili su i učenici od 5. do 8. razreda vršnjačkom edukacijom i razgovorom o vodi na raznim nivoima. Nemojte zaboraviti, voda je izvor života, te smo i mi pokazali njenu ulogu raznim segmentima života, iz ugla školaraca i njihovih nastavnih predmeta.

Vođeni nastavnicom biologije, Vesnom Ninković, prigodni program sa svojim učenicima priredili su sama nastavnica Vesna, nastavnica hemije Sanja Medić, nastavnica fizike Slavica Mundžić, nastavnica tehničkog i informatičkog obrazovanja Mirjana Bursać, nastavnica geografije Snežana Zečević, nastavnica ruskog jezika Arijana Kolundžić, nastavnice engleskog jezika Branka Radmanović i Jelena Panić, Aktiv srpskog jezika u sastavu Maja Vuksanović, Majda Tomić, Ivana Čitlučanin.

Program su propratili učenici od 1. do 8. razreda.

Sve to je izgledalo ovako...

Program je počeo pozdravnom rečju koordinatorke projekta "Za čistije i zelenije škole Vojvodine", nastavnice Vesne Ninković.

DSC03716

Učenica 5. razreda, Tamara Prodanović, upoznala nas je sa klijanjem semena i uticajem vode na njega.

DSC03720DSCN7494

Učenice 6. razreda, Teodora Tomašević, Milica Bursać i Vanja Duhonj posmatrale su vodu iz ugla fizike.

Teodora nas je upoznala sa merenjem zapremine tela mezurom, Milica je govorila o Paskalovom zakonu, dok je Vanja pokazala kako se određuje sila potiska.

DSCN7495    DSC03722

Melisa Mrkonjić i Dragana Savić, učenice 6. razreda, govorile su nam na ruskom jeziku o tome da voda poseduje svojstvo prenošenja informacija.

DSC03727

 

Una Lukić, učenica 7. razreda, govorila nam je o Svetskom danu vode na engleskom jeziku.

Učenici 6. razreda, Lea Kokir, Đorđe Malešević i Aleksandra Milošević, zajedno sa učenicima 7. razreda, Isidorom Pašić i Aleksandrom Krstić, govorili su poruke o vodi na engleskom jeziku.

Učenici 8. razreda kazivali su izreke o vodi na engleskom jeziku.

DSC03729

DSCN7508    DSC03731

Učenici 6. razreda pripremili su prezentaciju o uticaju vode na građevinske materijale, o čemu su nam govorili Lidija Molnar i Rada Zarić.

DSC03738

Nama blizak, nemio događaj, jesu poplave maja prošle godine. Nešto više o poplavama govorili su učenici 6. razreda, Andrijana Đeveljekaj, Vanja Srdanović i Mitar Bojević.

DSC03741

Najbolji likovni radovi na temu "Voda život znači" izloženi su u holu naše škole.

Najbolji literarni radovi od 5. do 8. razreda na temu "Kad bi voda znala govoriti" naći će se uskoro na našem sajtu.

Učenica Vanja Duhonj napisala je najbolju pesmu na ovu temu.

Tehnička sekcija je imala svoju akciju. Učenici su govorili o građevinskom materijalu, obučeni u mantile koje su sami vezli na časovima sekcije. :)

DSC03698 DSC03708  

Učenici 7. razreda, Una Lukić i Luka Krstić, govorili su o vodi s hemijskog aspekta, dok je učenik Veljko Milošević izvršio ogled u kom je govorio o kvalitetu uzorka vode.

DSC03714   DSC03715

Zahvaljujemo se Jovani Mirilov, učenici 6. razreda, na pomoći pri vođenju programa.

Veliko hvala zaslužuje i Fabrika vode "Jazak" iz Jaska, naš generalni sponzor.

Medijska propraćenost INTV Irig.