21. FLUOŠ

Uspešno učešće učenika lutkara iz područnih škola Krušedol i Rivica
21.FESTIVAL LUTKARSTVA OSNOVNIH ŠKOLA (FLUOŠ)
„LUTKA JE DOBAR DRUG“

U organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije organizovano je okružno / međuokružno takmičenje lutkarskih grupa u Novom Sadu 01.3.2015. godine. 
U nedelju u ŠOSO „Milan Petrović“ sa početkom u 10 časova nastupile su lutkarske grupe iz Sremskih Karlovaca, Sremske Kamenice, Iriga, Novog Sada i Šida.
Naša škola imala je dva predstavnika i to: lutkarsku grupu „Krušedolci“ sa predstavom „Zaljubljene cipele“ Pjer Gripardi iz Krušedola čiji je autor bila učiteljica Ljiljana Jocić sa učiteljicom saradnikom Zoranom Marković.Učenici lutkari:Sara,Đorđe,Tanja,Marija, Biljana i Saša su zasluženo dobili DIPLOMU ZA USPEŠNU PRIMENU LUTKE U NASTAVI.
I lutkarsku grupu „Riva „ sa predstavom „Zlata je bila ribica zlatna“ iz Rivice čiji je autor bila učiteljica Gordana Fodog. Mali lutkari:Milica, Bojana, Ceca, Nikola i Vukašin su ove godine osvojili DIPLOMU ZA USPEŠNU SCENOGRAFIJU I SCENSKI GOVOG.
Veliku podršku i zahvalnost želimo da uputimo članovima našeg kolektiva i direktorici Sanji Nikolić koji su pratili naše nastupe i bodrili nas do kraja.
Posebna zahvalnost ide roditeljima iz Krušedola i Rivice koji su imali sluha i razumevanja da sve ovo proprate, organizuju prevoz i učestvuju u celokupnim pripremama i pomoći učiteljicama da učestvuju na Smotri lutkarstva.
Jedno veliko hvala i SR „Feniks“ iz Iriga i Jasmini Drobac koja je nesebično pomogla mladim lutkarima da ostvare svoje „lutkarske snove“.