Izveštaj o realizaciji realnih susreta sa svetom zanimanja za učenika VIII razreda

U našoj školi su i ove školske godine krajem meseca maja u okviru profesionalne orijentacije već tradicionalno održani realni susreti sa svetom zanimanja za učenika VIII razreda. Realni susreti sa svetom rada su izvrsna prilika za osmake da se upoznaju sa željenim zanimanjem, otkriju njegove prednosti ili možda neke nedostatke kroz razgovor sa ekspertima iz različitih oblasti, da se oprobaju u praksi, i tako lakše donesu odluku o upisu srednje škole.
Učenici su u periodu od 26.05. – 30.05. imali priliku da posete frizera, automehaničara, Dom zdravlja, firmu za kompjutere, praksu srednje škole i upoznaju zanimanja kulinarski tehničar i vinar-vinogradar, a našu školu je posetila i policija.
Realne susrete je i ove godine realizovala koordinatorka Tima za profesionalnu orijentaciju Jelena Trboš. Zahvaljujemo se Marini Barto – vlasnici frizerskog salona „Trendy“, Milošu Stevanoviću i Radenku Spremiću - vlasnicima automehaničarskih radnji, Zoranu Kneževiću - vlasniku firme za kompjutere, računare i prodaju „PC Srem“, Domu zdravlja Irig, Policijskoj stanici Irig, i Srednjoj stručnoj školi „Borislav Mihajlović Mihiz“, na lepoj saradnji, ukazanom strpljenju i njihovoj volji da i ove godine učestvuju u našim realnim susretima.